Izjava o zaštiti privatnosti

PRAVILNIK O ZAŠTITI PRIVATNOSTI

Sadržaj

1. Vrste podataka koji se obrađuju / Poveznice na druga mrežna mjesta.

2. Informacije o obradi osobnih podataka.

3. Interakcija s društvenim mrežama.

     3.1. Briga o kupcima i pružanje podrške putem društvenih mreža.

     3.2. Poveznice na društvene mreže / dodaci (plug-in) za društvene mreže.

4. Vaša prava.

 

Ovo mrežno mjesto u vlasništvu je Opel partnera P.S.C. Zagreb, PJ Varaždin. Sjedište Opel partnera nalazi se u Hrvatskoj na adresi Optujska 155 42000​​​​​​​​​​​​​​ Varaždin. Ovo mrežno mjesto hostira u Europi naš pružatelj informatičkih usluga, tvrtka CDM Estrategiai Tanacsado Kft. (Carussel), H-1023 Budimpešta, Lajos utca 28-32, Mađarska.

 

Pažljivo pročitajte ovaj Pravilnik prije korištenja ovog mrežnog mjesta jer je u njemu objašnjeno na koji ćemo način obrađivati osobne podatke. Korištenje ovog mrežnog mjesta podrazumijeva da prihvaćate ovaj Pravilnik.

 1. Vrste podataka koji se obrađuju / Poveznice na druga mrežna mjesta / aplikacije

Zaštita vaše privatnosti nam je važna. Putem ovog mrežnog mjesta prikupljamo i obrađujemo različite vrste osobnih podataka. Oni obuhvaćaju sljedeće:

 • Podatke koje nam dajete prilikom podnošenja zahtjeva i korištenja naših usluga i našeg mrežnog mjesta, kao što su ime, adresa, adresa e-pošte
 • Podatke koji su nam potrebni kada prijavljujete problem s našim mrežnim mjestom
 • Podatke koji se prikupljaju kolačićima
 • Podatke o vašem vozilu i specifične ugovorne podatke koji su nam potrebni za pojedinačni rad mrežnog mjesta (npr. datum kupnje, datumi servisiranja) i kako bismo vam omogućili pozitivno iskustvo korištenja i najbolje usluge za vaše vozilo

Više o tome pročitajte u 2. odjeljku.

Ovo mrežno mjesto može sadržavati i poveznice na druga Opel mrežna mjesta / aplikacije ili na mrežna mjesta / aplikacije Grupe PSA ili na mrežna mjesta ovlaštenih servisa, drugih povezanih društava ili društvenih medija. Kad kliknete na poveznicu bilo koje od tih drugih Opel ili trećih mrežnih mjesta / aplikacija, imajte na umu da ta mrežna mjesta / aplikacije imaju vlastite pravilnike o zaštiti osobnih podataka. Prilikom korištenja tih mrežnih mjesta / aplikacija upoznajte se s njihovim pravilnicima o zaštiti privatnosti.

Ovo mrežno mjesto može sadržavati i iFrames sa sadržajem drugih Opel mrežnih mjesta / aplikacija ili mrežnih mjesta / aplikacija Grupe PSA ili trećih. Nismo odgovorni za sadržaj trećih strana prikazan u okvirima iFrames. Informacije prikazane u njima isključiva su odgovornost vlasnika tih mrežnih mjesta / aplikacija. Nemamo kontrolu nad sadržajem i nismo odgovorni za sadržaj neovisnih mrežnih mjesta / aplikacija, a svojim posjetiteljima pružamo taj vanjski sadržaj u praktične svrhe. Kao rezultat, kada posjetite stranicu koja sadrži takav sadržaj, mogu se pojaviti kolačići tih trećih mrežnih mjesta / aplikacija. Ne upravljamo distribucijom tih kolačića. Provjerite našu Politiku kolačića ili politiku privatnosti treće strane za više informacija.

Napominjemo da ne možemo prihvatiti nikakvu odgovornost za mrežna mjesta / aplikacije trećih strana.

 2. Informacije o obradi osobnih podataka

Vaše osobne podatke obradit ćemo radi obrade i ispunjavanja vašeg zahtjeva i za potrebe opće administracije kao voditelj obrade, kako slijedi:

 

Podaci / kategorije podataka (obvezni podaci označeni su zvjezdicom) Svrha/svrhe
Odgovarajući identifikacijski podaci i podaci za kontakt
(ime*, e-mail adresa*; telefonski broj, poštanska adresa (* ako je primjenjivo), podaci o modelu od interesa*, odabrani Opel partner*, zanimanje za leasing / financiranje, vrsta upita (* ako je primjenjivo), podaci o floti (* ako je primjenjivo)
Kontaktiranje, komunikacija i ispunjenje zahtjeva
Odgovarajući identifikacijski podaci i podaci za kontakt
(naziv, adresa e-pošte*)
Newsletter prijava/odjava
Odgovarajući identifikacijski podaci i podaci za kontakt
(ime*, e-mail adresa*; telefonski broj, poštanska adresa (* ako je primjenjivo), željeni način kontaktiranja), identifikacijski podaci vozila (npr. identifikacijski broj vozila (VIN)*, registarski broj / broj registarskih pločica, datum prve registracije), specifikacije proizvoda i usluga (npr. model, oprema, motor), vrsta usluge*, očitanje brojača kilometara, datum/vrijeme predaje vozila, datum/vrijeme preuzimanja, zamjensko vozilo
Ispunjenje zahtjeva za servis
Podaci koji se prikupljaju kolačićima Više pojedinosti pročitajte u našim Pravilima o kolačićima

Navedeni elementi podataka označeni zvjezdicom (*) obavezni su i preduvjet su za sklapanje ugovora. Stoga ste obvezni dati svoje osobne podatke. Ako ne navedete podatke, nećemo moći ispuniti vaš zahtjev.

Na temelju vašeg ponašanja prilikom pretraživanja našeg mrežnog mjesta, može se prikazati prozor s ponudom za testnu vožnju ili vaučer za model koji vas zanima.

Vaši osobni podaci bit će pohranjeni deset godina nakon prestanka ugovornog odnosa. U slučaju da ste dali privolu za marketinške svrhe, vaši će osobni podaci biti pohranjeni u te svrhe tijekom tri godine od posljednjeg kontakta s nama. Komunikacijski podaci dani u sklopu razgovora na internetu bit će pohranjeni na razdoblje od mjesec dana nakon zadnjeg razgovora. U svakom slučaju, audio ili video podaci iz razgovora se ne pohranjuju.

Vaše osobne podatke otkrivamo u dolje navedene svrhe sljedećim primateljima: 

 1. Svrhe koje se odnose na izvršavanje ugovora ili na postupke na zahtjev ispitanika (subjekta obrade) prije sklapanja ugovora u skladu s čl. 6. (1) b) Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR)
Podatak / Kategorije podataka Svrha/svrhe Primatelj(i)
Odgovarajući identifikacijski podaci i podaci za kontakt*, identifikacijski podaci vozila*, odgovarajuće specifikacije proizvoda i usluge*, podaci o upitu, odabrani Opel partner*, zanimanje za leasing / financiranje (* ako je primjenjivo), podaci o floti (* ako je primjenjivo) Kontaktiranje, komunikacija i ispunjenje zahtjeva: newsletter prijava/odjava WAE CEE Kft. (Szabadság út 117, 2040 Budaörs, Mađarska) sa svojom tvrtkom-kćeri WAE C d.o.o. (Damira Tomljanovića – Gavrana 15, 10020 Zagreb, Hrvatska), Opel Automobile GmbH (Bahnhofsplatz, 65423 Rüsselsheim am Main, Njemačka) i PSA Automobiles SA (2-10 Boulevard de l’Europe, 78 300 Poissy, Francuska).

Gore navedeni primatelji otkrivaju vaše osobne podatke odgovarajućim davateljima (IT) usluga radi podrške administriranju navedenih svrha, osobito:

 • Capgemini (Capgemini Technology Services, 5/7 rue Frédéric Clavel – 92287 Suresnes Cedex – Francuska) koji angažira druge (pod)izvršitelje obrade podataka, koji se nalaze izvan Europskog gospodarskog prostora (EGP), odnosno u zemlji s neodgovarajućom razinom zaštite podataka. Ne postoji odluka Europske komisije o primjerenosti, ali na snazi su odgovarajuće zaštitne mjere, a to su u ovom slučaju obvezujuća korporativna pravila (BCR). Primjerak možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.capgemini.com/resources/capgemini-binding-corporate-rules/
 • Atos (Atos SE, River Ouest, 80 Quai Voltaire, 95877 Bezons cedex, Francuska) koji angažira druge (pod)izvršitelje obrade podataka, koji se nalaze izvan Europskog gospodarskog prostora (EGP), odnosno u zemlji s neodgovarajućom razinom zaštite podataka. Ne postoji odluka Europske komisije o primjerenosti, ali na snazi su odgovarajuće zaštitne mjere, a to su u ovom slučaju obvezujuća korporativna pravila (BCR). Primjerak možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://atos.net/content/dam/global/documents/atos-binding-corporate-rules.pdf
 • Salesforce (Salesforce.com EMEA Limited, Village 9, Floor 26 Salesforce Tower, 110 Bishopsgate, London, EC2N 4AY, Ujedinjena Kraljevina), koji se nalazi izvan Europskog gospodarskog prostora (EGP), odnosno u zemlji s neodgovarajućom razinom zaštite podataka. Ne postoji odluka Europske komisije o primjerenosti, ali na snazi su odgovarajuće zaštitne mjere, a to su u ovom slučaju obvezujuća korporativna pravila (BCR). Primjerak možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.salesforce.com/content/dam/web/en_us/www/documents/legal/misc/Salesforce-Processor-BCR.pdf
 • CDM Estrategiai Tanacsado Kft. (Carussel) (H-1023 Budimpešta, Lajos utca 28-32, Mađarska)
 • ORTUS INC. d.o.o. (Cesta Andreja Bitenca 68 1000 Ljubljana, Slovenija)
 • PROGRESSION Informatikai Kft. (Budapest 1147, Lőcsei út 86, Mađarska)
 • BE-terna, poslovne rešitve, d.o.o. (Verovškova 55a, 1000 Ljubljana, Slovenija)
 1. Svrhe za koje ste dali privolu u skladu s čl. 6. (1) a) Opće uredbe o zaštiti podataka, osim u slučaju da ste iskoristili svoje pravo na povlačenje privole (čl. 7. (3) Opće uredbe o zaštiti podataka), primjerice:
Podatak / Kategorije podataka Svrha/svrhe Primatelj(i)
Pojedinosti za kontakt, podaci za kontakt, podaci za identifikaciju vozila u vezi s ugovornim podacima, podaci o vozilu i usluzi, uključujući specifikacije proizvoda i usluge, tehnički podaci za dijelove i dodatke, podaci povezani sa servisom i uslugom

 

Marketinške aktivnosti, identifikacija i prepoznavanje WAE CEE Kft. sa svojom tvrtkom-kćeri WAE C d.o.o. i Opel Automobile GmbH otkrivaju moje osobne podatke odgovarajućim angažiranim pružateljima (informatičkih) usluga u svrhu upravljanja navedenim svrhama, posebno:

 • PSA Automobiles SA (2-10 Boulevard de l’Europe, 78 300 Poissy, Francuska)
 • Drugi primatelji: Vidjeti prethodno navedene davatelje IT usluga.

 

 3. Interakcija s društvenim mrežama

 3.1. Briga o kupcima i pružanje podrške putem društvenih mreža 

Možete nam se obratiti i putem naših društvenih mreža. Na primjer, kada nam pošaljete poruku ili objavite nešto na nekoj od naših društvenih mreža, možda ćemo iskoristiti te podatke kako bismo vam pomogli riješiti problem koji ste prijavili putem te društvene mreže. Kako bismo vam pružili zatraženu podršku, možda ćemo zatražiti da nam putem izravne ili privatne poruke dostavite više informacija o problemu, kao i vaše ime, adresu e-pošte, broj šasije vozila (VIN), telefonski broj, lokaciju (grad/država) i/ili marku, model i godinu modela vašeg vozila. Podaci koje dostavite neće se koristiti za izravni marketing: istraživanje tržišta za potrebe poboljšanja usluge i proizvoda provodit će se samo na temelju agregiranih (anonimiziranih) podataka.

Pripazite na to da vaše poruke ili objave ne sadrže osjetljive podatke (kao što su podaci o rasnom ili etničkom podrijetlu, politička stajališta, vjerska i filozofska uvjerenja ili podaci koji se odnose na zdravlje). Imajte na umu da je sadržaj koji objavljujete na javnim društvenim mrežama dostupan svima.

 3.2. Poveznice na društvene mreže / dodaci (plug-in) za društvene mreže

Naše mrežno mjesto uključuje poveznice na društvene mreže.

Kako bismo zaštitili vaše osobne podatke dok posjećujete naše mrežno mjesto, ne upotrebljavamo dodatke za društvene mreže. Umjesto toga, HTML veze ugrađene su u mrežno mjesto, što omogućuje lako dijeljenje na platformama društvenih medija. Ugradnjom veze sprečava se izravno povezivanje s različitim mrežnim poslužiteljima društvenih medija prilikom otvaranja pojedine stranice s našeg mrežnog mjesta. Klikom na jedan od gumba otvara se prozor pretraživača koji usmjerava korisnika na mrežno mjesto / aplikaciju odgovarajućeg davatelja usluge na kojoj (nakon izvršene prijave) može koristiti, na primjer, gumb „Sviđa mi se” ili „Podijeli”. 

Više informacija o svrsi i opsegu obrade podataka i daljnjoj uporabi vaših osobnih podataka od strane davatelja usluge i njegovih mrežnih mjesta kao i o vašim pravima i mogućim postavkama za zaštitu privatnosti, pročitajte u informacijama o zaštiti podataka dotičnog pružatelja usluga.

 

Facebook:   http://www.facebook.com/policy.php

Twitter:        https://twitter.com/privacy

Instagram:   https://help.instagram.com/155833707900388

You Tube:    https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

LinkedIn:      https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

 

 4. Vaša prava

Kao ispitanik, imate pravo na pristup, pravo na ispravak, pravo na brisanje („pravo na zaborav”), pravo na ograničavanje obrade, pravo na prenosivost podataka, pravo na prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na vas temeljem čl. 6. (1) e) ili f) Opće uredbe o zaštiti podataka ili ako se osobni podaci obrađuju za potrebe izravnog marketinga u skladu s mjerodavnim zakonom.

Napominjemo da su vaša gore navedena prava ograničena zakonom i mi ih moramo nastojati poštivati samo pod određenim uvjetima.

Na zahtjev možemo u bilo koje vrijeme ažurirati vaše osobne podatke kao odgovorni voditelj obrade (primjerice, promjenu vaše adrese).

Ako želite ostvariti navedena prava, obratite nam se putem e-pošte Mariana.Vuckovic@psc-zagreb.com ili nas nazovite na 042 331 556

Za ostvarivanje svog prava na pritužbu (članak 77. Opće uredbe o zaštiti podataka) obratite se odgovarajućem nadzornom tijelu za zaštitu podataka.

 

Pravo na povlačenje privole

Imate pravo na povlačenje dane privole u svakom trenutku. Kako biste to učinili, obratite nam se putem e-pošte Mariana.Vuckovic@psc-zagreb.com Povlačenje privole neće utjecati na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli prije njenog povlačenja.

Kako nas kontaktirati

P.S.C. Zagreb, PJ Varaždin,  

Optujska 155
42000 Varaždin

telefon: 042 331 556,

e-pošta: Mariana.Vuckovic@psc-zagreb.com

kontakt: Mariana Vučković

Verzija: veljača 2021.